Projecten en Project Management

Het succesvol uitvoeren van projecten doen wij al ruim 25 jaar en zit in ons DNA verweven. Project Management maakt vaak deel uit van onze Consultancy projecten. Wij werken voornamelijk volgens de Agile-filosofie, maar wij schrikken ook zeker niet terug voor methodologieën, zoals Prince2 of vergelijkbare benaderingen.

Afhankelijk van de behoeften kunnen wij complete projecten verzorgen, inclusief de levering van hardware en licenties, of ons puur concentreren op de rol van projectmanagement.


Kort overzicht van een project

Enige tijd geleden hebben wij een uitgebreid project uitgevoerd voor een grote internationale klant. Hierbij hebben wij de complete netwerkinfrastructuur (netwerkbekabeling, MER, SER, glasvezel uplinks, etc.) vervangen voor vijf fabriekslocaties, inclusief bijbehorende kantoren. De uitdaging was om deze vervanging uit te voeren, zonder verstoring van de productie, waarbij de implementatie samenviel met geplande onderhoudsmomenten.

De locaties hadden allemaal sterk verouderde infrastructuur, die niet meer voldeed aan de centrale IT-standaarden. Voorafgaand aan het project hebben wij in samenwerking met een partner (netwerkbekabeling) een uitgebreide inventarisatie uitgevoerd, een ontwerp gemaakt en een begroting opgesteld. Na goedkeuring hebben wij de planning afgestemd met de productie en technische dienst en de nodige off-site voorbereidingen getroffen. Vervolgens hebben wij het netwerk parallel opgebouwd, gekoppeld aan het bestaande netwerk en de migratie naar de nieuwe omgeving per SER-locatie uitgevoerd. Als laatste stap is alle oude bekabeling verwijderd en de documentatie opgeleverd. Wij hadden de volledige regie in dit project, inclusief levering van apparatuur en aansturing van interne en externe partijen.


Enkele voorbeelden van andere door ons uitgevoerde projecten

> Begeleiding van diverse IT-integratieprojecten na bedrijfsovernames.

> Vervanging van diverse netwerk- en serveromgevingen.

> Ontwerp, implementatie en vervanging van complete datacenter omgevingen.

> Implementaties van diverse verbeteringen op het gebied van beveiliging (firewalls, EndPoint Security oplossingen, netwerksegmentatie, centralisatie van logging, analyse, etc.).

> Implementatie van centrale Video Management-oplossingen (>500 cameras) voor meer dan 25 locaties.

> Ontwerp en implementatie van diverse Microsoft, Citrix, VMware, Nutanix, Cisco, Palo Alto, ProofPoint, AvePoint en Huntress oplossingen.

> Implementatie van Azure-omgevingen in onder andere Europa
en China.

 

Op aanvraag kunnen wij referenties verstrekken voor bovenstaande projecten.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor verdere informatie.

 

Ruime ervaring in Project Management

  • de Koning heeft ruime ervaring in het managen van complexe IT-projecten
  • wij zorgen dat een project succesvol en binnen de deadline afgerond wordt