Het nieuwe de Koning

9 oktober 2014

 

Een nieuwe naam, huisstijl en website. In 2014 hebben wij onszelf de spiegel voorgehouden en de tijd genomen om na te denken. Wie zijn we, wie willen we zijn en hoe gaan we daar komen?

de Koning begon in 1997 op een zolderkamer in het ouderlijk huis. De broers in hun twintiger jaren, nog niet eens klaar met studeren. Technische oplossingen bedenken, implementeren en onderhouden, dat is wat Michel en Robert willen doen. Door de jaren heen verzamelt de Koning een team van talentvolle techneuten om zich heen en wordt zo steeds een stukje slimmer. de Koning wil niet gespecialiseerd zijn in één aspect, maar wil alles leren wat met infrastructuren te maken heeft. Betrokkenheid is datwat de Koning onderscheidt van de grote jongens in de markt.

Anno 2014 is de Koning alweer 17 jaar onderweg en staat 11 man sterk. Tijd om terug en vooral vooruit te kijken.

Gezamenlijk vormden we een missie, visie, kernwaarden en doelstellingen. Noem het verandermanagement, noem het een bewustwordings-traject. Soms is het goed om terug te gaan naar de kern van de organisatie. Zoals de bedrijfsnaam. Intern waren we erover uit dat de term ‘automatisering’ niet meer van deze tijd was. Nieuwe, hippe namen passeerde de revue. Toch zat er niks bij waar we ons écht goed bij voelden. De conclusie was dat we allemaal toch vrij gehecht zijn aan de term “de Koning”. Het staat immers ook voor alles wat wij belangrijk vinden; vertrouwen, betrokkenheid, kennis, zorg dragen en altijd de allerbeste zijn. Dus waarom niet gewoon de term ‘automatisering’ eraf snoepen en vast blijven houden aan het herkenbare? Vanaf nu gaan wij door het leven als de Koning. Dat scheelt weer een term bij het opnemen van de telefoon.

Een nieuwe naam, huisstijl en website

Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe huisstijl. Ook de website was verouderd en werd aangepakt. Een stel creatieve designers hebben zich op de re-branding van de Koning gestort. Een kleine letter ‘d’, een ‘i’ zonder puntje, overal is over nagedacht. Met trots presenteren wij onze nieuwe uitstraling. Het nieuwe de Koning is helder, fris en gedreven. Het oude vertrouwelijke blijft behouden door de sfeer van het familiebedrijf, onze expertise en de kleur blauw.

de Koning heeft zin in de toekomst en gaat voor gezonde groei

Wij zien onszelf als een expert in complexe ICT-infrastructuren en doen er alles aan deze identiteit na te leven. Zo zijn wij KaaS gaan verkopen. En nee, dit is niet het zuivelproduct wat de gemiddelde Nederlander op zijn brood doet. KaaS is de Koning in de cloud. Werken was nog nooit zo toegankelijk.


« Terug naar nieuwsoverzicht