KaaS op Nutanix

29 februari 2016

de Koning vindt het belangrijk om continu technisch vooruitstrevend bezig te zijn. Zodoende is in 2015 de overstap gemaakt naar de technische oplossing van Nutanix. De keuze voor deze technologie draagt bij aan het optimaliseren van het KaaS-platform. Wat is Nutanix en wat zijn de voordelen van de vernieuwde KaaS-omgeving?

Nutanix is een hyperconverged infrastructuur, wat inhoudt dat zowel de virtuele applicaties, servers als storagebeheer samen in één systeem gebundeld zijn. Dit maakt het opslaan van data en virtualisatie eenvoudiger en zorgt voor efficiënt en minder complex beheer. Het traditionele model voor het beheren van een datacenter bestaat uit veel verschillende lagen (SAN, hypervisor, applicatie etc.) die allemaal los beheerd moeten worden. Dit brengt een aantal nadelen met zich mee, zoals de downtime bij een upgrade, de beheertijd en de vele certificaten die behaald moeten worden. Het kennisniveau van IT-personeel moet continu meegaan met de vernieuwde technologieën van alle producten door middel van trainingen en cursussen. Dit is voor IT-bedrijven een tijdrovende bezigheid. De infrastructuur van het Nutanix-platform bundelt de verschillende datacenterlagen en vereenvoudigt hiermee de infrastructuur.


De keuze voor Nutanix
Toen de Koning op zoek ging naar een leverancier van een hyperconverged infrastructuur was de keuze snel gemaakt. Nutanix werkt met modulaire bouwstenen die softwarematig beheerd worden. Dit betekent dat er eenvoudig een extra unit toegevoegd kan worden. Nutanix is de meest volwassen hyperconverged-oplossing en sluit daarmee aan op de doelstelling van de Koning om alleen met A-merken te werken. Ook Gartner heeft Nutanix als leider genoemd in het ‘2015 Gartner Magic Quadrant for Integrated Systems’ rapport. Eind 2014 is het nieuwe KaaS-platform in het datacenter opgebouwd. Na een testperiode van enkele maanden zijn de klanten gemigreerd naar deze omgeving. In augustus is de laatste migratie succesvol afgerond en draait de vernieuwde KaaS-omgeving volledig op Nutanix.

“Het grote voordeel voor de KaaS-klant is dat KaaS op het Nutanix platform veel beter presteert dan op het oude platform.”


Voordeel voor de gebruiker
Naast dat de technologie van Nutanix de Koning veel voordelen biedt, ondervindt ook de gebruiker profijt van het vernieuwde KaaS-platform. Door de hyperconverged infrastructuur van Nutanix presteert de omgeving vele malen beter. Het eerste wat gebruikers opvalt is de snelheid van het nieuwe platform. Waar normaliter een cloud-omgeving zo’n 15 a 20 seconden erover doet om in te loggen, heeft het vernieuwde KaaS-platform een inlogtijd van slechts 4 seconden. Daarnaast is er minder vaak groot onderhoud nodig en kan de omgeving zonder downtime opgeschaald worden.

Meer weten over KaaS en Nutanix?
Ook Dutch IT Channel heeft aandacht besteed aan onze cloud-oplossing KaaS:

Dutch IT-channel

 

 


« Terug naar nieuwsoverzicht