FM Group naar de cloud met de Koning

Marcel van Buijten FM Group

FleuraMetz (FM Group) is met ongeveer 1400 medewerkers, vestigingen over de hele wereld en een jaaromzet van rond de € 400 miljoen een van de grotere full-service bloemenhandelaren in de wereld. FleuraMetz bestaat inmiddels 50 jaar en de afgelopen 17 jaar is de Koning een gewaardeerde partner op het gebied van IT diensten. 

ICT is voor FleuraMetz een speerpunt in de strategie. Als een van de eerste handelsbedrijven in de sector werd al een online webshop gelanceerd en er wordt voortdurend geïnvesteerd en geïnnoveerd om de klantbeleving verder te optimaliseren. 

Eén van de laatste projecten, waar de Koning FleuraMetz in begeleid, is de ‘move to the cloud’. In Microsoft Azure is een omgeving ontworpen, gebouwd, beveiligd en direct gekoppeld aan het FleuraMetz netwerk via een cross connect direct fiber ExpressRoute (tot 10Gbit) verbinding.

de Koning heeft bij het ontwerp en de bouw de ‘security first architecture’ toegepast, waardoor het belang van de veiligheid van de omgeving in alle onderdelen van het ontwerp, mensen, procedures, techniek, etc. gewaarborgd is. Een van de belangrijke componenten in de architectuur is een NextGen Firewall, die bescherming biedt op basis van `application signatures´ in plaats van het traditionele source, destination, poortnummer model! Dit is uiteraard ingericht op basis van een Network Virtual Appliance (NVA) en advanced cloud routing architectuur.

In de cloud wordt er zoveel als mogelijk ‘cloud native’ ontwikkeld met Azure platform en function services via Azure DevOps CI/DI pipeline. Ook de infrastructuur componenten worden volgens het ‘infrastructure as a code’ principe ingericht.

De cloud ondersteunt FleuraMetz bij de intensieve internationale groei die het bedrijf doormaakt. Lage latency, wereldwijde database synchronisatie en automatisch ‘opspinnende front-ends’ behoren inmiddels tot de mogelijkheden. 

Quote Robert de Koning: “Samen met het Infra team van FleuraMetz hebben we een veilige en redundante cloud omgeving gebouwd. Hierbij is de basis gelegd voor de verdere internationale groei.” 

Quote Marcel van Buijten: “Met de Koning naar de cloud is wederom een geslaagd project, in lijn met onze missie & strategie. ‘Successful, together!’ “